Olympiska sporter

Komma igång med landsvägscykling

Landsvägscykling blir en alltmer populär motionsform. Det är faktiskt enklare att komma igång med sporten än vad det kan verka. Cykling är en materialintensiv sport vilket innebär att det inte finns någon övre gräns för hur mycket det är möjligt att lägga ut. Som nybörjare finns det dock många saker du kan hoppa över i början.

Cykeln

Cykeln är utan tvekan det dyraste inköpet, men även det viktigaste. Om du använder cykel i vardagen har du förmodligen redan någon typ av hybrid eller stadscykel. De här cyklarna är väldigt användbara, men de är inte särskilt bekväma eller praktiska för att cykla långt och länge på, vilket är vad landsvägscykling innebär. Därför lönar det sig att införskaffa en racercykel.

Racern behöver inte ha den finaste, dyraste kolfiberramen för att fungera för dig. Är du inte säker på om du kommer att gilla cykling räcker de billigare instegsmodellerna långt. Viktigt är dock att cykeln passar dig. För att säkerställa det är det bäst att besöka en cykelbutik. Kunnig personal kan hjälpa dig att prova ut och ställa in en cykel som du sitter bekvämt på.

Även om du väljer en billigare modell kommer du förmodligen betala runt 10 000 kronor för cykeln. Det är ju ganska mycket pengar och därför är det viktigt att ta hand om och stöldskydda cykeln så gott det går. En cykelbox av den typ du hittar på https://www.cykelboxen.se/cykelgarage-cykelboxar är ett bra alternativ så att du slipper parkera på gatan . Parkera annars cykeln inomhus eller i en låst källare.

Kläder och tillbehör

Det viktigaste tillbehöret är ett par vadderade cykelbyxor. Allt annat kan du vänta med att köpa till dess att du vet om cykling är för dig. Ett par cykelskor kan också vara bra om du inte redan äger ett par skor med styv sula. Med rätt skor blir energiöverföringen bättre och du blir mindre trött i fötter och ben.

new-blog-lite