Olympiska sporter

Vad är padel och hur kommer man igång med det?

Att röra på sig är en essentiell del för att ha en god hälsa eller förbättra hälsan. Det finns som alla vet en enorm mängd olika varianter att sysselsätta sig själv med när det kommer till rörelse. Det finns vintersporter, bollsporter och konditionssporter som några exempel. Många tycker att konditionssporter är tråkigt, men då bör man prova på landsvägscykling och verkligen se sig om och hitta de udda pärlorna i ens närhet. Många tycker att det är roligare att cykla än att löpa då man hinner se mycket mer av omgivningarna under ett träningspass. Att springa samma slinga i skogen kan ofta bli mentalt utmattande och enformigt.

När det gäller att röra på sig inom vintersport så är det ju givetvis begränsat till vintern och när snön är framme eller ishallarna är öppna. Således är det inget man kan syssla med året om. Däremot finns det en annan sport som man kan spela både inomhus och utomhus och som har vuxit explosionsartat under de senaste åren. Det är även den sporten som den här artikeln ska handla om. Det handlar naturligtvis om padel.

Padel

Som nämnts är padel en sport som verkligen har exploderat i Sverige under de senaste åren. Det byggs nya banor till höger och vänster och det är trots det svårt att få speltider. Sporten har dock ännu inte blivit en olympisk sport, men det är nog bara en tidsfråga innan vi ser padel på OS-programmet. Padel är en racketsport som utövas framför allt i Spanien och i Sydamerika. Sporten har sitt ursprung i Mexiko där den grundades år 1969. Trots det har det tagit cirka 50 år för sporten att nå Sverige på riktigt. Är du sugen på att börja spela padel? I så fall kan du gå in på https://padelnest.se/sv/ och hitta allt du behöver för att påbörja din padelresa. Du hittar nämligen allt från racketar, väskor och andra tillbehör till förmånliga priser.

Padelregler

Reglerna i padel påminner till viss del om tennis, men man spelar i en bur med väggar av glas som man kan använda till sin fördel i spelet. Poängräkningen är densamma som i tennis men det finns även en del skillnader. Exempelvis ska man alltid serva underifrån. Bollen får aldrig gå direkt på motståndarnas vägg, men om bollen studsar före så är det helt okej. Man kan ofta utnyttja motståndarnas vägg i sitt spel, men man får även lov att använda sin egen vägg om man är i en trängd situation. Professionellt spelas padel alltid i dubbel och de bästa spelarna kommer i dagsläget från Spanien och Argentina. Den bästa svensken på världsrankingen är Simon Vasquez som är rankad på plats 158.

new-blog-lite