Löpning

Utrustning för löpning

Löpning är en populär sport av många anledningar. En av anledningar är att den kräver väldigt lite utrustning vilket gör att många har råd att utöva sporten. Här kan du läsa mer om vad du behöver och vad du ska tänka på när du väljer utrustning.

Löparskor

Skorna är den absolut viktigaste utrustningen för en löpare. Skorna måste ha bra stötupptagningsförmåga och anpassade efter det underlag du springer på. Detta gör löpningen roligare och du presterar bättre, men framför allt minskar risken för skador. Ett par dåliga eller slitna skor kan ge smärta i knän, fötter och höfter. Ju tyngre du är, desto större är skaderisken. Ett tips är att alltid välja skor som är minst en storlek större än din vanliga storlek.

Kläder

Vilka kläder du väljer att springa i har mindre betydelse för prestationen. Det är dock viktigt att inte klä sig för varmt. För att ha en bekväm löptur bör du ha kläder som håller dig torr, sval och varm. Välj gärna funktionsmaterial, men undvik bomullskläder eftersom de blir kalla när du svettas. På vintern är det bra med en tunnare mössa och vantar .

Klocka och pulsmätare

Att använda en löparklocka och pulsmätare är inget måste, men kan vara roligt för att din mäta utveckling.

new-blog-lite